Scroll to Content

Startfoto

Op een zonnige dag in het voorjaar wandelen in de bruisende stad Utrecht, dat is niet verkeerd. Tussen prachtige mensen, draaiorgels en heel veel kleuren. En daar staat deze kraam met alléén maar tulpen.
De opdracht is om twee elementen uit de foto die je krijgt terug te laten komen in jouw opvolgende foto!

Anke Zwikker

Als ik tulpen zie, denk ik aan de lente! Daar word ik héél  blij van. Lentebloemen, met zijn vele kleuren!
Mijn uitgangspunten zijn: LENTEBLOEMEN  en  KLEUR. Hier zijn ze mooi  uitgestald, zodat iedereen  ervan kan genieten en misschien uitgedaagd wordt om ze te kopen!

Pieter van de Ven

Op de vorige foto zie D`n Bekker en de auto van de hondenservice. Het meest opvallende zijn de gekweekte voorjaarsbloemen van de Lavendel waarbij je je al in de lente waant. Deze bonte verzameling zie je op dit moment nog niet in de natuur, omdat het nog midden in de winter is. Er zijn op de vorige foto geen echte winterbloeiers te zien. Maar de witte sneeuwklokjes bloeien in deze tijd volop in de natuur. Vandaar deze foto. Ik hoop dat de volgende in de serie kettingfoto’s er iets mee kan.

Anne-Miek Verpalen

Ik kreeg een foto met prachtige sneeuwklokjes in de tuin, een lief klein bloemetje in de wintertuin, heel normaal in deze tijd van het jaar. Maar tijdens het wandelen met de hond kwam ik deze meibloempjes tegen die in de vrieskou dapper stonden te stralen. Met hun witte bloemblaadjes en een geel hartje, toch niet gewoon in deze tijd van het jaar.

Gerard Veenstra

Voor deze foto kon ik terecht in mijn achtertuin.  Op de vorige foto witte bloempjes in het gras. En ziehier bessen aan een struik. in dit geval een aucuba.

Henk Visser

Ik ben op zoek gegaan in mijn tuin waar planten volop aanwezig zijn. Bij het bestuderen van de foto die mij aangeboden werd, kreeg ik een herfstgevoel van binnen. Het is echter  nu de tijd voor de sneeuwklokjes. Dus de overeenkomsten zijn planten en de vorm van de vrucht en het sneeuw
klokje. Ik heb ook nog getracht om het aantal aan te passen op ongeveer vier klokjes en vier rode vruchten.

Peter Verheijen

de foto die ik mocht ontvangen was een uit de sneeuw ontspruitende Galanthus Nivalus . Het welbekende gewone sneeuwklokje . Een bolgewas dus . Na enig wikken en wegen besloot ik hier een uit de  kluiten gewassen broer of zus tegenover te zetten, de Amaryllidoidea ( Hippeastrom ) uit de Narcis familie. Het geslacht stamt uit oorspronkelijk uit zuid Amerika en werd al door de Griekse schrijver Theocritus vernoemd naar een herderin. Ook schreef de Romijnse schrijver Vergillus een pastorale over deze bloem. De Amarylis is een echte blikvanger voor in de tuin of in huis .

José Wilms

Voor deze foto gekozen vanwege het thema bloemen en de lijnen. Camera dichtbij object gehouden zodat de bloemen echt in het middelpunt staan. Heerlijk lente gevoel ook al is het nog geen lente.

Jo Spauwen

De kettingfoto die ik ontving trekt door de prachtige kleur van de crocussen meteen de aandacht. De crocussen kondigen een nieuwe lente aan, het seizoen waar we na een lange winter naar uitkijken. Maar als je verder kijkt zie je nog de bruine herfstbladeren van vorig jaar liggen. Oud en nieuw naast elkaar. Toen ik vandaag over de Maasdijk liep zag ik voor het eerst weer een lammetje naast haar moeder staan. Daarom heb ik voor deze foto gekozen als laatste van deze kettingopdracht.