Excursies: Waar naar toe?

Excursie Het Loo In Apeldoorn 23 maart 2023

Excursie Tuinen van Demen, voorjaarsbloei: 21 april 2023

Impressie voorgaande excursies

Photo Challenge in Nijmegen  14 april 2022 georganiseerd door Marius van Pijpen

Excursie Batenburg

8 november 2021 Het is na een lange tijd gelukkig weer toegestaan met een groep op stap te gaan. Om 13.00 uur verzamelen op de Lunette en met een aantal auto’s rijden we naar onze bestemming. Ons doel is Batenburg en de opdracht is : maak de mooiste ansichtkaart van dit dorp met zijn oude ruïne.
Maak deze foto in zwart/wit.
Ieder kan op eigen gelegenheid of met een kleine groep zijn mooiste plekjes vastleggen. Het weer is ons goedgezind, het is droog maar helaas ontbreekt een mooie wolkenlucht.

Excursie Leerdam Glasmuseum en Glasblazerij

11 februari 2020 staat een groot deel van de Fotoclubleden om 9.30 uur in de startblokken voor het ontdekken van GLAS in Leerdam.  Na ontvangst met koffie en appeltaart kan iedereen de glazen objecten van de laatste paar eeuwen bewonderen en natuurlijk ook fotograferen. Een grote collectie van glas die velen aan hun moeders en grootmoeders glasserviezen en nadere curiosa doet herinneren. We hebben thuis ook nog wel glazen voorwerpen die in deze vitrines niet zouden misstaan. We gaan deze voorwerpen weer meer waarderen!!

Na het museum gaan we naar de Glasblazerij. Eerst genieten we daar van een lunch en vervolgens worden we ingewijd in de kunst van het vervaardigen van prachtige glazen voorwerpen. Bijzonder dat je van een gloeiend, beetje hete vloeistof  voorwerpen met een perfectie kan maken! Kunstenaars zijn deze glasblazers ! Ze  lieten ons meekijken hoe het proces in zijn werk gaat.  Vele foto’s werden gemaakt en in een Google album gezet.

Klik op: Leerdam

 

         

 

Comments are closed.