Excursie: Licht in de duisternis

Op 19 december gaan we aan het eind van de middag naar Nijmegen om de verlichting en de bruggen te fotograferen. Nadere info volgt.

Photo Challenge in Nijmegen  14 april 2022 georganseerd door Marius van Pijpen

Eindelijk was het dan zover en kon de zolang geleden geplande foto challenge doorgaan.
Verzamelen bij het busstation in Grave en dan naar Nijmegen station waar Marius en een paar fotoclubleden al op ons wachten.
Een stralende dag, 3 leuke opdrachten, mooie omgeving, prachtige wolkenluchten en gezellige momenten, kortom een topdag.
Alles goed georganiseerd door Marius en om 15.00 uur nog gezellig nakletsen bij de Waag.

Excursie Batenburg

8 november 2021 Het is na een lange tijd gelukkig weer toegestaan met een groep op stap te gaan. Om 13.00 uur verzamelen op de Lunette en met een aantal auto’s rijden we naar onze bestemming. Ons doel is Batenburg en de opdracht is : maak de mooiste ansichtkaart van dit dorp met zijn oude ruïne.
Maak deze foto in zwart/wit.
Ieder kan op eigen gelegenheid of met een kleine groep zijn mooiste plekjes vastleggen. Het weer is ons goedgezind, het is droog maar helaas ontbreekt een mooie wolkenlucht.
Vergeet niet om je 2 leukste foto in te sturen !

Reportage excursie Leerdam Glasmuseum en Glasblazerij

11 februari 2020 staat een groot deel van de Fotoclubleden om 9.30 uur in de startblokken voor het ontdekken van GLAS in Leerdam.  Na ontvangst met koffie en appeltaart kan iedereen de glazen objecten van de laatste paar eeuwen bewonderen en natuurlijk ook fotograferen. Een grote collectie van glas die velen aan hun moeders en grootmoeders glasserviezen en nadere curiosa doet herinneren. We hebben thuis ook nog wel glazen voorwerpen die in deze vitrines niet zouden misstaan. We gaan deze voorwerpen weer meer waarderen!!

Na het museum gaan we naar de Glasblazerij. Eerst genieten we daar van een lunch en vervolgens worden we ingewijd in de kunst van het vervaardigen van prachtige glazen voorwerpen. Bijzonder dat je van een gloeiend, beetje hete vloeistof  voorwerpen met een perfectie kan maken! Kunstenaars zijn deze glasblazers ! Ze  lieten ons meekijken hoe het proces in zijn werk gaat.  Vele foto’s werden gemaakt en binnenkort weer te zien in een Google album. Stuur dus je beste 5 foto’s weer in!!!!

Klik op: Leerdam