Photo Challenge in Nijmegen  14 april 2022 georganseerd door Marius van Pijpen

Eindelijk was het dan zover en kon de zolang geleden geplande foto challenge doorgaan.
Verzamelen bij het busstation in Grave en dan naar Nijmegen station waar Marius en een paar fotoclubleden al op ons wachten.
Een stralende dag, 3 leuke opdrachten, mooie omgeving, prachtige wolkenluchten en gezellige momenten, kortom een topdag.
Alles goed georganiseerd door Marius en om 15.00 uur nog gezellig nakletsen bij de Waag.
Vanavond of morgen nagenieten van alle leuke en hopelijk geschikte foto’s die we gemaakt hebben. Zonodig bewerken en dan mailen naar Marius, die op 25 april de beste, mooiste of gewoon de leukste, winnende foto heeft geselecteerd. We zijn benieuwd!

Jouw 3 Foto’s van de opdrachten en de jokerfoto “Wit” insturen uiterlijk voor maandag 18 april 17.00 uur naar info@me-dia.nl  in een niet te hoge resolutie.  De extra foto met als onderwerp “wit” kun je natuurlijk ook meesturen.

Afrikamuseum 31 maart 2022

Programma: 12.15u. Vertrek vanaf de Lunette in Grave
13.00u Fotograferen in het museum (binnen en buiten)
15.30u. Vertrek richting Grave
Kosten entree museum: Gratis met Museumjaarkaart en Vriendenloterij. Geen van beide? € 15,- entree. Kosten voor de reis: € 0,25 per km. (betalen aan de chauffeur).

Opgeven per mail naar Tiny (foto@fotoclubdesoos.nl) vóór zondag 20 maart 24.00u. met de vermelding:  Afrikamuseum.

Excursie Batenburg

8 november 2021 Het is na een lange tijd gelukkig weer toegestaan met een groep op stap te gaan. Om 13.00 uur verzamelen op de Lunette en met een aantal auto’s rijden we naar onze bestemming. Ons doel is Batenburg en de opdracht is : maak de mooiste ansichtkaart van dit dorp met zijn oude ruïne.
Maak deze foto in zwart/wit.
Ieder kan op eigen gelegenheid of met een kleine groep zijn mooiste plekjes vastleggen. Het weer is ons goedgezind, het is droog maar helaas ontbreekt een mooie wolkenlucht.
Vergeet niet om je 2 leukste foto in te sturen !

Reportage excursie Leerdam Glasmuseum en Glasblazerij

11 februari 2020 staat een groot deel van de Fotoclubleden om 9.30 uur in de startblokken voor het ontdekken van GLAS in Leerdam.  Na ontvangst met koffie en appeltaart kan iedereen de glazen objecten van de laatste paar eeuwen bewonderen en natuurlijk ook fotograferen. Een grote collectie van glas die velen aan hun moeders en grootmoeders glasserviezen en nadere curiosa doet herinneren. We hebben thuis ook nog wel glazen voorwerpen die in deze vitrines niet zouden misstaan. We gaan deze voorwerpen weer meer waarderen!!

Na het museum gaan we naar de Glasblazerij. Eerst genieten we daar van een lunch en vervolgens worden we ingewijd in de kunst van het vervaardigen van prachtige glazen voorwerpen. Bijzonder dat je van een gloeiend, beetje hete vloeistof  voorwerpen met een perfectie kan maken! Kunstenaars zijn deze glasblazers ! Ze  lieten ons meekijken hoe het proces in zijn werk gaat.  Vele foto’s werden gemaakt en binnenkort weer te zien in een Google album. Stuur dus je beste 5 foto’s weer in!!!!

Klik op: Leerdam

 

         

Reportage FotoChallenge in Utrecht 
Donderdag 4 april 2019 werd voor de 2e keer een Foto Challenge georganiseerd o.l.v. Marius van Pijpen. Deze keer reisden 21 leden van onze fotoclub naar Utrecht waar we verzamelden bij “het  Gegeven Paard”. 
Gewapend met plattegrond en 1e opdracht wandelden we al fotograferend langs de mooie Utrechtse grachten naar het Domplein voor de 2e opdracht. Gelukkig bleef het de hele dag droog en voor degenen die af en toe wilden opwarmen waren er meer dan genoeg leuke cafeetjes en eethuisjes in deze gezellige stad!
De laatste opdracht kregen we van Marius bij de Lepelerbrug. Met vollle geheugenkaartjes sloten we de dag af bij “Jozef” op de Mariaplaats.

 

Comments are closed.