Door het jaar heen zijn er op onze fotoclub een aantal vaste activiteiten, hier volgt een korte opsomming.

Foto van de maand
Iedere maand wordt een thema vastgesteld voor het maken van “De foto van de maand”. De leden kiezen uit de ingezonden foto’s de beste vier.  De winnende foto krijgt een plaatsje in de hal van de Sociëteit en staat in de openingscarrousel van deze website.
Foto: Anke Zwikker

Foto opdracht
Tijdens sommige bijeenkomsten gaan we in groepjes fotograferen, dat kan zijn binnenshuis of op een andere locatie. Er wordt vaak een inleiding gegeven waaraan je moet denken bij die specifieke opdracht. Zo waren we bij de Maasbrug van Grave en het natuurgebied bij Keent. En natuurlijk waren we in januari 2017 bij de jachthaven in Grave, toen deze bijna helemaal droog kwam te liggen. De resultaten worden later in een presentatie aan de leden getoond. Foto Marijke Dankers

Foto Review
Tijdens een aantal bijeenkomsten worden een aantal foto’s van leden besproken, om zo te leren van elkaar door erover te praten. Daartoe worden alle leden eenmaal per jaar opgeroepen om een opname in te sturen. Gesproken wordt o.a. over de gekozen titel van de foto, de compositie, lijnen, scherptediepte en originaliteit. Foto Pieter van de Ven

Lezing of demonstratie
Soms worden er mensen uitgenodigd om een lezing, een inleiding of demonstratie te geven aan de leden van de fotoclub. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan uitleg over technische zaken van je camera, fotograferen in het donker, bewegingsfotografie, dieptescherpte, camerareiniging. Ook nodigen we mensen uit die beroepsmatig werken met fotografie om ons te vertellen over hun interessante beroep en ons hun werk te tonen.

Excursie
Een aantal keren per jaar gaan we samen ergens een reportage maken. Zo waren we o.a. in Rotterdam voor een hele productieve maar vooral gezellige dag, met als resultaat prachtige foto’s! Van te voren bespreken we deze trip zodat we goed beslagen op pad gaan.
Ook waren we in ‘s-Hertogenbosch een dag op fotosafari; pittige foto-opdrachten in de stad.

Kettingfoto
Alle leden van de fotoclub worden enkele malen per jaar uitgenodigd om een foto in te sturen die aansluit op een foto die ze ontvangen van een voorganger, met daarbij een korte verklarende tekst. Op deze manier worden er fotokettingen gemaakt die uiteindelijk tijdens een bijeenkomst worden gepresenteerd.
Foto: Anneke Pahlplatz.

Jaarvergadering
In het voorjaar wordt tijdens een clubmiddag de jaarvergadering gehouden, in 2019 zal dat zijn op 25 maart.

Award-avond
Elk jaar wordt in de maand november de jaarlijkse Awardavond gehouden. Tijdens deze feestelijke avond waar de leden met hun partners welkom zijn, worden de jaarlijkse Awards voor beste foto van het jaar uitgereikt. Deze winnende foto’s worden gekozen, enerzijds door de leden van de fotoclub en anderzijds door een beroepsfotograaf. De avond wordt omlijst door leden die enkele fotopresentaties tonen van foto’s die in de loop van het jaar zijn gemaakt.

Kijk HIER voor de prijswinnaars van 2018!