Excursie Batenburg

8 november 2021 Het is na een lange tijd gelukkig weer toegestaan met een groep op stap te gaan. Om 13.00 uur verzamelen op de Lunette en met een aantal auto’s rijden we naar onze bestemming. Ons doel is Batenburg en de opdracht is : maak de mooiste ansichtkaart van dit dorp met zijn oude ruïne.
Maak deze foto in zwart/wit.
Ieder kan op eigen gelegenheid of met een kleine groep zijn mooiste plekjes vastleggen. Het weer is ons goedgezind, het is droog maar helaas ontbreekt een mooie wolkenlucht.
Vergeet niet om je 2 leukste foto in te sturen !

Alle excursies en activiteiten van de afgelopen jaren staan in het ARCHIEF

Reportage excursie Leerdam Glasmuseum en Glasblazerij

11 februari 2020 staat een groot deel van de Fotoclubleden om 9.30 uur in de startblokken voor het ontdekken van GLAS in Leerdam.  Na ontvangst met koffie en appeltaart kan iedereen de glazen objecten van de laatste paar eeuwen bewonderen en natuurlijk ook fotograferen. Een grote collectie van glas die velen aan hun moeders en grootmoeders glasserviezen en nadere curiosa doet herinneren. We hebben thuis ook nog wel glazen voorwerpen die in deze vitrines niet zouden misstaan. We gaan deze voorwerpen weer meer waarderen!!

Na het museum gaan we naar de Glasblazerij. Eerst genieten we daar van een lunch en vervolgens worden we ingewijd in de kunst van het vervaardigen van prachtige glazen voorwerpen. Bijzonder dat je van een gloeiend, beetje hete vloeistof  voorwerpen met een perfectie kan maken! Kunstenaars zijn deze glasblazers ! Ze  lieten ons meekijken hoe het proces in zijn werk gaat.  Vele foto’s werden gemaakt en binnenkort weer te zien in een Google album. Stuur dus je beste 5 foto’s weer in!!!!

Klik op: Leerdam

Reportage bezoek Xanten

16 December 2019 stond in de agenda van de Fotoclub een uitstapje naar Xanten gepland. Koffie met torte, een rondleiding met een zeer bevlogen gids in de kathedraal en een gezamenlijke lunch waren door de excursiecommissie vastgelegd. Verder was iedereen vrij tot ca. 4 uur om alle sfeer rond Kerst op de foto te zetten. het resultaat is weer te zien in een Googlealbum.

klik op: Xanten

         

Reportage ZOO in Overloon

Maandagmiddag 21 oktober 2019 op stap met een groot aantal enthousiaste leden. Het weer was droog, zodat we op ons gemak konden fotograferen . De wilde beesten poseerden graag voor de vele camera’s. Na een mooie presentatie tijdens een fotoclubmiddag zijn de foto’s nu op onze site te zien. Veel kijkplezier!

klik op : Zoo

Reportage FotoChallenge in Utrecht 
Donderdag 4 april 2019 werd voor de 2e keer een Foto Challenge georganiseerd o.l.v. Marius van Pijpen. Deze keer reisden 21 leden van onze fotoclub naar Utrecht waar we verzamelden bij “het  Gegeven Paard”. 
Gewapend met plattegrond en 1e opdracht wandelden we al fotograferend langs de mooie Utrechtse grachten naar het Domplein voor de 2e opdracht. Gelukkig bleef het de hele dag droog en voor degenen die af en toe wilden opwarmen waren er meer dan genoeg leuke cafeetjes en eethuisjes in deze gezellige stad!
De laatste opdracht kregen we van Marius bij de Lepelerbrug. Met vollle geheugenkaartjes sloten we de dag af bij “Jozef” op de Mariaplaats.

Reportage Opening tentoonstelling “Goed Geschoten” in de Hampoort te Grave

Zaterdag 9 maart 2019 werd in de Hampoort de tentoonstelling “Goed Geschoten” geopend door de burgemeester van Grave. De tentoonstelling werd gezamenlijk georganiseerd door de 3 Gildes, uit Grave “De Cloveniers”, uit Escharen “St.Antonius Abt Gilde” en uit Gassel  het “Schuttersgilde St.Jan”.

Onze fotoclub heeft een geweldige bijdrage geleverd door een jaar lang de activiteiten van de Cloveniers op foto vast te leggen. Deze foto’s, super mooi afgedrukt door weer andere deskundigen, hangen nu 3 maanden lang tentoongesteld in de Hampoort. Ook is er door 2 leden van onze club een uitgebreid fotoboek van dit jaar  vol activiteiten samengesteld. Compliment aan de makers. In het museum is het boek te bestellen. 

Kortom een goede samenwerking tussen deze verenigingen/clubs heeft tot een bijzonder resultaat geleid. Hieronder een foto overzicht van de opening.

Reportage excursie Kapucijnen klooster in Velp

Dinsdagmiddag 3 januari werd de fotoclub welkom geheten in het klooster in Velp. Na een mooie uitleg van Thea Weberink over het wel en wee en de geschiedenis van het klooster was iedereen vrij om foto’s te maken van objecten en ruimtes in deze bijzondere omgeving. Klik op onderstaande foto voor een uitgebreide impressie.

Reportage excursie Mookerhei 2018

Zaterdagmorgen 3 November met de auto op naar de Mookerhei. De Maas oversteken met de pont en in de kou van de ochtend op stap met een aantal enthousiaste fotografen van onze fotoclub. Het resultaat zijn een aantal mooie foto’s die de leden hebben ingestuurd volgt hieronder! Klik op deze foto voor meerdere foto’s.

Reportages Cloveniersgilde Grave 2018

Diverse leden van onze fotoclub gaan de activiteiten van het Cloveniersgilde uit Grave vastleggen om er later een mooie documentatie van te kunnen maken. Het schema van deze gebeurtenissen vinden jullie HIER.

Voor enkele onderdelen zijn nog fotografen nodig, op het schema kun je zien waar en wanneer. Neem daarvoor even contact op met Jet de Jong. Vlak voor een activiteit van de Cloveniers krijgen degenen die zich daarvoor hebben opgegeven een mail van Jet met daarin nadere info over plaats, tijd en andere bijzonderheden.

Hieronder een foto uit 1986 van het Gilde zoals het er toen uitzag.

CEWE City Photo Challenge 13 april 2018
Excursie naar Den Bosch onder leiding van Marius van Pijpen

Dit fotografisch uitje vond plaats  in ’s Hertogenbosch. De deelnemers verzamelden ’s morgens bij het Bolwerk aan de Dieze en kregen onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke Bossche bol de eerste opdracht. Na 2 uur speuren, wandelen en vooral fotograferen kwamen we aan in het mooie Paleiskwartier en hier begon de 2e opdracht. Ook deze opdracht voltrok zich ergens in Den Bosch, nl. in het prachtige oude centrum. Tijd genoeg om ook te genieten van een lunch in een van de vele eetgelegenheden die Den Bosch rijk is. Tenslotte kregen we ook in de buurt van de St. Jan onze laatste opdracht.

Aan het einde van de dag werden, weer terug in het Bolwerk informaties en belevenissen uitgewisseld. Daarna snel naar huis, want er moeten wel foto’s worden ingezonden zodat Marius kan gaan jureren. (foto’s Marijke Dankers en Marius van Pijpen)

Marius van Pijpen heeft uit de vele inzendingen uit elke opdracht een winnaar gekozen.

De eerste opdracht: Waarheen?  –  Winnaar: Annette van Kooten
Motivatie Marius:
Tja hoe dicht moet je bij de opdracht een goed foto maken. De positie van de vrouw, haar blik en de achtergrond passen volledig bij de opdracht.

Tweede opdracht: Kleur – Winnaar: Wapke Coolen

Motivatie Marius: Originele uitwerking van allerlei kleuren in een etalageruit. Vooral de originaliteit en het verrassende standpunt hebben mij voor deze foto doen kiezen.

Derde opdracht: Waar gewerkt wordt – Winnaar: Jeanne Cruijsen

Motivatie Marius: Bij deze foto werd ik vooral getrokken door de lijnen in het beeld. Er is veel te zien maar wel in een duidelijke lijn. Lijn van stenen, lijn van werkende mannen, enz. En er is ook duidelijk op te zien dat er al veel gedaan is maar ook nog veel te doen valt….

En tenslotte een eervolle vermelding voor Albert Hofman

 

Comments are closed.