Scroll to Content

Voorjaar 2019 – Serie D

Op de startfoto van Marijke Dankers zie je de prachtige wenteltrap in het paleis van de familie Borromeo op Isola Bella in het Lago Maggiore in Noord-Italië.
Probeer weer 2 elementen uit de foto die je krijgt toegestuurd in jouw foto te laten terugkomen.

Pieter van de Ven


Na 80 treden en twee lange ladders kom je met vermoeide benen in de torenspits. Vandaar heb je de mooiste vergezichten en……. je ziet Grave van boven. Het was dan ook een moeilijke keuze voor mij om een foto voor de volgende fotograaf te kiezen: een vergezicht of Grave van boven. Eén foto kwam al helemaal niet aan bod: tijdens het fotograferen werd ik opgeschrikt door de grote klok vlak naast me ……. Dan maak je echt geen foto zonder te bewegen. Ik heb gekozen voor een vergezicht.

Anne-Miek Verpalen

Ik kreeg een foto waarop een overzicht van Grave te zien was, het mooiste stadje van Nederland. Wat mij opviel was niet zozeer de bebouwing want daar kijk ik elke dag tegenaan. Maar het prachtige stukje van de uiterwaarden van de Maas. De gemeente is van plan om daar in de toekomst huizen te gaan bouwen dat mogen we nooit goed vinden toch.
Ik heb een gedeelte van de foto eruit gelicht, hoe mooi is het rivieren gebied!

Henk Vissers

Op zaterdag 9 maart kreeg ik de kettingfoto aangeboden het lentegevoel was ver weg met hagel, storm en een onweersklap. Het weer nodigde mij zodoende niet uit om naar buiten te gaan, dus ik ben in mijn archief gedoken.
En vond deze foto die wel erg veel overeenkomsten had, deze foto is genomen op een van onze maandagen, met als thema lente. Wat mij opviel aan deze foto dat de lichten op rood stonden en er geen boot door mocht varen zoals destijds in december 2017.

Jo Spauwen

Voortbordurend op de vorige foto met uitzicht op de Stuw en de Thompsonbrug  kom ik tot de keuze van een ander imposant Graafs waterbouwwerk namelijk het Gemaal van Sasse aan de monding van de Graafse Raam en gereed gekomen in 1929. Het water en de rode signaalkleur van de moderne prullenbak zijn twee aanknopingspunten met de foto die ik ontving. De lichten bij de Stuw staan op die foto op rood, een signaal dat de scheepvaart ervan moet weerhouden om rechtdoor te varen!!! De rode prullenbak moet ook mensen bewust maken dat ze hun rommel in de ijzeren korf moeten gooien. Mooi vind ik het echter niet; zo’n opvallend rood ding in de natuur.

Klaas van Spanje

De verbinding tussen de foto’s is: de rode bak – in het groene gras – het water – een waterkundig bouwwerk.

Anke Zwikker

Ik heb de kleur rood (daaraan gekoppeld, schoon!) en de brug uit de mij toegezonden foto genomen. Rood voor de paraplu, die we de laatste tijd wel heel vaak nodig hebben gehad (maar niet konden gebruiken vanwege de wind!)!
Nysa (mijn hond) en ik gaan vaak een brug over om verder het bos in te gaan, nu over zeer modderige paden en diepe plassen. Een hond moet nu eenmaal uit, weer of geen weer, maar na zo’n wandeling is ze niet om aan te pakken, zo vies!

Trudy Visman

Deze keer snel op pad dus. Het weer is, na al die dagen regen, vriendelijk gestemd. Wat is dit toch een leuke opdracht. Titel: “Hier waak ik”.
Ik kreeg de toegezonden foto met de trouwe viervoeter op de brug, wakend over baasjes eigendom. Met mijn foto laat ik zien dat het hier niet anders is. Je bedenkt je wel drie keer om hier ongevraagd naar binnen te gaan of de plu mee te nemen. Weer of geen weer.
Heb van de foto iets afgesneden omdat er een familienaam boven stond. Heb wat meer contrast, helderheid en kleur gegeven.

Gerard Veenstra

Ik hoef niet te waken. Ik ben een kat op zoek naar wat eten op een terrasje in Marrakesh.

Tenslotte hier weer de startfoto waar het allemaal mee begon…