Scroll to Content

Startfoto serie C

Wat een rust op het mooie strand van Praia de Rocha in de Algarve van Portugal!  Onder al die leuke parasolletjes kunnen we nog nagenieten van de warmte van de mooie zomer.
Probeer weer 2 elementen uit de foto die je krijgt toegestuurd in jouw foto te laten terugkomen.

Willem Botzen

De foto die ik ontvangen heb, laat een prachtig zomers strand zien dat het ultieme vakantiegevoel bij me oproept. Ik ga direct een reisje voorbereiden en mij verheugen op het bezoeken van een mooie stad die gelegen is aan zee, met een heerlijk strand en een mooie cultuur.

Herman van Beekum

Voor de keuze van bijgaande foto ben ik hoofdzakelijk geïnspireerd door de kleuren die voor een groot deel overeenkomen met de achtergrond van de startfoto. De zonnebril had ik niet nodig omdat het stortregende en het behoorlijk koud was. Ik verlangde naar het warme zonnige Barcelona.

Toin Diks

Op de foto die ik kreeg staan op de achtergrond een paar speeltoestellen. Ik gebruik voor mijn foto één speeltoestel, waarvan slechts een gedeelte wordt afgebeeld.  Het in het oog springende rood op de voorgaande foto laat ik heel bescheiden terugkomen in de trui van het jongetje. Wat klein was op de vorige foto wordt daarmee groot op mijn foto. En wat opvalt in de vorige foto komt bijna onopvallend terug.

Henk van Beers

Het klimrek, waar het kind op speelt is gemaakt voor kinderen, zo ook het gebouw voor de kinderopvang. Ook de kleuren geel en antraciet van de bronfoto komen terug in de foto die ik gemaakt heb.

Piet Achterberg

Mijn eerste reactie bij het zien van de toegezonden foto was: een Blijde! Een middeleeuws slingergeschut, waarmee stenen, bommen, kadavers en brandstichtend materiaal naar een belegerde stad werden gegooid. Niet gek, bij de meest belegerde stad van Nederland. Maar wat doet zo’n wapen in een stadstuintje bij een schuur en wat bebouwing? Als opvolger zocht ik het ook in de wapens, nl. kanonnen. Ruim voorhanden in Grave, maar niet altijd op de meest logische plaats.
Op mijn foto is het wapentuig te zien, met de Hampoort op de achtergrond, ter verdediging van de stad.

Gerry Berends

Op mijn foto komt het nog groenen gras terug, alleen de bomen zijn kaal. Het kanon kan verwoestend zijn, maar ook voor bescherming zorgen. Gelukkig maar, zo kon de E-compagnie de brug van Grave beschermen, waar nu nog dagelijks heel veel verkeer over gaat.

Wapke Coolen

20.000 parachutisten, aan de Nederlandse rivieren. Een groot bord met tekst.

Opdat ze nooit vergeten worden….

Mijn foto: Een prachtig kunstwerk met daarop veel tekst waarin  de dankbaarheid aan deze dappere mannen wordt verwoord.

Jo Cuppen

Uit geheel Amerika kwamen jonge mannen waarvan sommigen nauwelijks volwassen. Om ons de vrijheid te brengen, allemaal Amerikanen. Wij zullen hen nooit vergeten. Ik heb het maar letterlijk genomen wat er op stond.
Voor velen was het een brug & poort te ver.

Kijk, en dit was de beginfoto, even ter herinnering…