Scroll to Content

Startfoto

Op een zonnige dag in het voorjaar wandelen in de bruisende stad Utrecht, dat is niet verkeerd. Tussen prachtige mensen, draaiorgels en heel veel kleuren. En daar staat deze kraam met alléén maar tulpen.
De opdracht is om twee elementen uit de foto die je krijgt terug te laten komen in jouw opvolgende foto!

Tiny Peters

Deze foto van tulpen (uit Amsterdam) heeft steeds meer een nare bijklank. Amsterdam betekent nu discussie over historie van Zwarte Piet en slavernijverleden. Maar ook in Velp zijn vooral zomers mooie bloemen te bewonderen. In de winter echter geven deze sedum een minder kleurige variant.

Els Pijnappels

Toen ik deze foto zag met een chaos aan gortdroge  bloemetjes. Vond ik mijn antwoord hierop in onze binnentuin. De 2 overeenkomsten waar je om vroeg dat moge duidelijk zijn. Alleen met dat verschil dat mijn droog bloemen in de regen er iets frisser bij staan. Ik heb er verder een element aan toegevoegd. Daar kan wellicht  de volgende kandidaat weer mee verder.

Eppie Lingsma

De kleur van dit orgel heeft dezelfde paarse en groene kleur als de heide. En het dansorgel speelde:
o heideroosje, tijdens ons bezoek.

Jan Rijnbout

Deze prachtige historische foto van een danszaal die ik te zien kreeg, deed mij denken aan een moderne versie van een “danszaal” niet ver uit de buurt, zodat ik er meteen met mijn auto op uit trok om het beter te bekijken. En wat een verrassing: De filosofie van Piet Mondriaan toegepast! De gebogen lijntjes die overgaan in rechte lijnen. De bijna pastelkleurtjes die gebruikt zijn en veranderen in de primaire kleuren. En het betreft  allebei de entree van een muziektempel, maar dan misschien wel een eeuw later en op kilometers afstand van elkaar.

Marijke Dankers

Leuke foto heb ik gekregen, mooie lijnen en mooie kleuren. Lijnen en kleuren komen in mijn foto terug alleen op een geheel andere manier.

Els van Paasen

Steen, vorm en kleurrijk vallen op in de mij toegezonden foto. Ook Carnaval is een kleurrijk feest in diverse vormen en uitingen. Al voordat het carnaval losbarst valt het  bord van de Esterse prinses, geflankeerd door kleurrijke ballonnen, op. De vierkante vorm van het bord lijkt afgekeken van de mozaïek steentjes op de vorige foto.

Annette van Kooten

De kroon op de foto deed mij meteen denken aan de narcis: zowel qua vorm, de fraaie punten als qua goudgele kleur.