Scroll to Content

Startfoto

Op een zonnige dag in het voorjaar wandelen in de bruisende stad Utrecht, dat is niet verkeerd. Tussen prachtige mensen, draaiorgels en heel veel kleuren. En daar staat deze kraam met alléén maar tulpen.
De opdracht is om twee elementen uit de foto die je krijgt terug te laten komen in jouw opvolgende foto!

Gerry Berends

De voorbeeldfoto bracht mijn op een idee, om het kleurrijke schilderwerk dat op mijn hobbykamer staat in de tuin tussen het groen te plaatsen. De kleuren komen er mooi in terug.

Jeanne Cruijsen

Groen en kleuren.  Ik heb de foto in het bos bij de Haterse vennen genomen. Kleuren genoeg in de lapjesboom.

Piet Achterberg

De aangeboden foto heeft de Koortsboom prominent in beeld, gelardeerd met muurrestanten en bosschages.
Mijn vervolg geeft de moderne versie aan. Geen doekjes met wensen voor een lichamelijke verbetering, maar de apotheek en de huisarts. Ook hier muren en bomen en als toegift een oude fiets.

Wapke Coolen

Ik zag je staan, met je vrolijke, roze zadeltje…oei!!!  Zullen we? Hebben we een date?????

Jo Cuppen

Ballonnen aan de fiets, reclame aan de wand.  De kettingfoto…ook zoiets.  Reclame uit de lucht, een mooie foto in vogelvlucht,  een rieten mand eronder.  Vliegen in de lucht, een groot wonder.

Herman van Beekum

Tijdens een wandeling s ’morgens zag ik een beeld dat diverse overeenkomsten had met de aangeleverde foto van een luchtballon. Het is een verkeersbord op de Hongerkampseweg dat nodig een schoonmaakbeurt verdient.
De overeenkomsten zijn allereerst de helderblauwe lucht, maar verder de ronde vorm van het verkeersbord die overeenkomt met de ronde ballon. Bovendien komen de kleuren van het groene alg-aanslag op het witte achtergrond van het bord redelijk overeen met de groen-witte ballon.
De foto heb ik eerst genomen s ‘middags na de ochtendwandeling maar toen was het bord overschaduwd door een nabijgelegen boom. Dus moest ik de dag er na op hetzelfde tijdstip weer een nieuwe foto maken. Gelukkig was het toen ook helder weer.

Willem Botzen

Op de ontvangen foto is o.a. te zien dat motorvoertuigen verboden zijn én het woordje zon.
Dit is voldoende voor mijn foto met als thema: ”Een zonnige autoloze zondag

Henk van Beers

Ik zag op de foto een provinciale weg, met het daarbij het bordje van de voorrangsweg. Op de foto, die ik gemaakt heb, komen die twee elementen terug, toch zijn er naast die twee overeenkomsten ook verschillen. De ene foto gaat van de ene verhoging in het landschap naar de andere, terwijl de tweede foto de verhoging in de lengte volgt.