Scroll to Content

Startfoto

Op een zonnige dag in het voorjaar wandelen in de bruisende stad Utrecht, dat is niet verkeerd. Tussen prachtige mensen, draaiorgels en heel veel kleuren. En daar staat deze kraam met alléén maar tulpen.
De opdracht is om twee elementen uit de foto die je krijgt terug te laten komen in jouw opvolgende foto!

Joke Kennis

Deze prachtige gekleurde tulpen (absoluut mijn lievelingsbloemen!) liggend op een oude houten plank, brachten mij bij de gekleurde boeien in de middellandse zee, de meeste bootjes zijn weg een enkel stuk drijfhout is achtergebleven.

Toin Diks

Ik mocht voor mijn kettingfoto verder gaan op een zeegezicht met heel veel lucht waarin de waterlijn scheef lijkt, omdat het toestel niet recht gehouden werd. De waterlijn is immers altijd recht. Het bracht mij op het idee een beetje te spelen met water en scheef.

Albert Hofman

De foto die ik ontving daagde me uit omdat het weinig elementen bevat. De opdracht die ik mezelf stelde was, kan ik er nog minder beeldelementen van maken: ik koos voor glas en lichtbreking. Licht vindt haar contrast in het donker.
Ergens uit het donker komt het licht, breekt door het brillenglas en schept een versterkt lichtvlak, omlijst door het donker van de brilschaduw.

Jet de Jong

’n Bril (móóie foto!!) ligt daar, waarom zou die daar liggen? Is de brillendrager moe van het kijken? Is het boek niet spannend? Te slecht nieuws in de krant? Oogjes stiekem even toe?? Wie zou bij die bril horen? Wie was de drager van de hoed?
Daarnaast komt de mooie gebogen schaduwvorm van de bril terug in de ovalen vorm van de hoed.

Joan Hirdes

Hoedje en bruin.

Anneke Pahlplatz

Op zoek naar een echt vogeltje kwam ik dit verroeste ijzeren object tegen en laat er nou net een vogel op zitten. Helaas voor ik de camera in de aanslag had was de vogel gevlogen. Gelukkig voldeed deze foto toch aan mijn eis qua kleur en materiaal.

Henny Husman

Een houten blok met acht verschillende grams-gewichten. Verbaasd in foto velerlei geïnteresseerde gezichten.
Elke zwaarte geeft het leven de eerlijkste balans. Een foto maken . . . soms heb je slechts maar één kleine kans.

Ria de Jong

De eerste gedachte was meteen een nostalgische nl. maten en gewichten uit mijn lagereschooltijd. Een leuk onderwerp omdat het visueel gemaakt werd en je kon zelf aan de slag.
Dit gold ook voor de apotheker in die tijd die hier veel mee van doen had en dat nog steeds heeft. Deze potten komen daar vandaan en zijn voor menigeen een herinnering aan die goeie oude tijd!