Impressies

Foto-impressie activiteiten

Regelmatig trekken leden van de fotoclub er op uit, om op diverse locaties te fotograferen. Zo’n trip wordt voorbereid door het Bestuur of een lid en is facultatief. Hieronder zijn wat voorbeelden waarin de variatie duidelijk is.
Door op onderstaande foto te klikken krijgt u een impressie van de fotoserie. Door op een foto in de serie te klikken ziet u de volledige foto.

Photo Challenge Den Bosch (13 april 2018) – o.l.v.
Marius van Pijpen.
De deelnemers verzamelden ’s morgens bij het Bolwerk aan de Dieze in Den Bosch en kregen daar de eerste opdracht. Na 2 uur speuren en vooral fotograferen kwamen we aan in het mooie Paleiskwartier en hier begon de 2e opdracht. Ook deze opdracht voltrok zich ergens in Den Bosch, nl. in het prachtige oude centrum. Tenslotte kregen we  in de buurt van de St. Jan onze laatste opdracht.
Ouwehands dierenpark in Rhenen (2017)
Dieren fotograferen is voor elke fotograaf een uitdaging. De leden van de fotoclub hebben die uitdaging graag aangenomen en zijn met een aantal leden naar Rhenen gegaan. Klik op de foto van de giraffe voor een impressie.
Tentoonstelling Kunst in het Kerkje te Velp (april 2017)
De eerste tentoonstelling van onze fotoclub is een enorm succes geweest. Meer dan 600 geïnteresseerden hebben de tentoonstelling bezocht in de eerste drie weekenden van april. De bezoekers reageerden enthousiast op de kwaliteit en de grote diversiteit aan foto-onderwerpen. Klik HIER voor een impressie van de opening
. Klik op de foto voor een overzicht van de tentoongestelde foto’s.
Straatfotografie(medio 2016)
Fotoclubleden worden vaak gegrepen door mooie landschappen (zie hieronder), maar ook de drukte in steden biedt veel mogelijkheden om fraaie of aparte situaties door heel Europa, vast te leggen.Deze serie “Straatfotografie” geeft een inkijkje daarvan.
Landschapsfotografie(medio 2016)
Veel leden hebben naast Fotografie, ook Reizen als hobby.
Een keuze uit het archief van leden van de fotoclub geeft dan ook een verrassend kijkje in een grote diversiteit aan landschappen.
Het toont ook een veelheid aan locaties die men bezocht en vastlegde.
Dordrecht(April 2016)
Een prachtige stad aan het water met veel historische elementen. Schilderachtig gelegen aan de Merwede en de afsplitsingen de Noord en Oude Maas, kerkhistorie met de Dordse Synode, de moord op de Gebr. De Witt en de sfeervolle doorkijkjes in de oude stad.
Historisch Grave (April 2016)
Op 1 en 2 april 2016 trok een bonte stoet in middeleeuwse kledij door de historische stad Grave. Het was onderdeel van het Historisch Spektakel waarin aandacht werd besteed aan het Beleg in 1674 waarbij de stad, in handen van de Franse Generaal De Chamilly, werd heroverd door de Staatse troepen van Van Rabenhaupt.Veel inwoners droegen passende kleding.
Landschaftspark Duisburg (maart 2016)
Deze misleidende naam staat voor een fraai stukje Industrieel Erfgoed. Een groot Hoogovencomplex is in 1970-1980 buiten bedrijf gesteld. Een deel is geconserveerd en voor publiek vrij toegankelijk. In weer en wind vormen deze roestende objecten met hun eigen charme, boeiende foto-onderwerpen.
Rotterdam (April 2015)
Per trein naar deze stad aan de Maas, die door de aanwezigheid van de rivier en de bedrijvigheid die dat met zich brengt, buitengewoon boeiend is. Dat maakt het voor de fotograaf soms moeilijk om keuzes te maken.